Idén is volt Dunapest!

Az idén harmadik alkalommal megrendezett Dunapest fesztivál egyszerre szeretné kulturálisan és urbanisztikailag felfedezni a Dunát, amely meghatározza a budapestiek életét, valamint természeti és kulturális kapcsolódást biztosít országok és hagyományok között. Nyilvános művészeti és szakmai fórumot teremt a Duna körül, és újraértelmezi folyónk kulturális, funkcionális és közösségi szerepét.

A szórakoztatás mellett a Dunapest a város és a folyó folyamatosan megújuló kapcsolatára keres utakat, inspirációt és együttműködési lehetőségeket itthonról és külföldről is. Ennek részeként éppúgy helye van a fesztiválon osztrák hiphopnak és olyan magyar kedvenceknek mint a Szabó Benedek és a Galaxisok vagy a Middlemist Red, halsütésnek a Népszigeten, villamosszínháznak vagy a Duna mentén elhelyezett installációknak, melyek bemutatják, hogyan értelmezhető újra a vízhez való viszonyunk.

Újabb és újabb helyszíneket fedezünk fel és lakunk be, így például izgalmas koncerteket és gasztronómiai programokat szervezünk a Népszigetre, sportversenyeket a Margitszigetre, de a fesztivál a vízre is költözik koncertjeivel, irodalmi beszélgetéseivel. A Dunapesten ugyanolyan fontos a Duna és a város közös történetének megismerése, mint jövőbeli lehetőségeinek feltérképezése.

Ezen a nyárzáró hétvégén 12 folyó menti helyszínen száznál is több művész és előadó programjait élvezve egy kicsit ismét közelebb kerülhetünk a Dunához.