Wake Up!

IRIE MAFFIA

Mentsünk együtt életet! - különleges kampány az Irie Maffiával

 

A mentők által évente észlelt mintegy hatezer hirtelen vérkeringés-megállás esetében csak akkor van esély az újraélesztésre, ha a mentő megérkezéséig valaki elkezdi a mellkasnyomásokat. A nemzetközi szakirodalom szerint az azonnal megkezdett újraélesztéssel és egy gyorsan megérkező defibrillátorral az újraélesztések akár 60 százaléka sikeres lehetne, ami Magyarországon évente több ezer emberéletet jelent.

Az Irie Maffia zenekar összefogott az Országos Mentőszolgálattal, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikával, a Magyar Resuscitatiós Társasággal és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumának diákjaival, és közösen azon dolgozunk, hogy minél több fiatal tanuljon meg újraéleszteni.

A kampány során budapesti és vidéki fesztiválokra, nagyobb ifjúsági rendezvényekre oktatóbabákkal települtek ki a szakemberek és a zenekar tagjai, hogy gyors és gyakorlatias oktatással képezzék ki a fiatalokat az újraélesztésre. A zenekar 100 bpm ütemű Wake Up! című slágere lesz az újraélesztők zenéje, hiszen a ritmus illeszkedik a mellkasnyomások tempójához, ezért a dalt a zenekar az életmentőknek szánja, és a rendezvények keretében elő is adta.  A koncerteken így a közönség a zenei élmény mellett már életmentő képzést is kapott.

A Wake Up - Mentsünk együtt életet! kampány a Belvárosi fesztiválon és a Budapest Parkban indult nyáron, amit 2017 őszén és 2018 tavaszán vidéki rendezvények sora követett.

Galéria